NIIN TODELLISTA

 

Jää katselemaan ja kuuntelemaan leikkiä. Lue sen viestit.  Leikissä kaikki on niin todellista – turvallisesti. Hyppää kyytiin!

 

Äiti ojentaa siivousliinan tyttärelleen. On oltava siistiä kun mummi ja ukki tulevat pian kylään. Tytär ei kiinnostu vaan jatkaa huulipunansa etsimistä, koska hänen täytyy lähteä tanssiaisiin. Äiti ei anna periksi vaan taittelee liinan tyttärensä kouraan. Tytär tuijottaa epäröiden taitosta, mutta sitten hänet kuitenkin valtaa siivouspuuska. Hän alkaa tornadon nopeudella kiillottaa pöytää, lattiaa, ovea, seiniä ja äidin kenkiä. Tekee sitten saman vielä uudestaan. Koti kiiltää hetkessä. Mummia ja ukkia odotellaan. Mummi ja ukki eivät tule.
– Mut nyt nää lähtis matkoille.

Heidän päiväohjelmansa siis muuttuu: Äiti nappaa ostoskassin ja kiiruhtaa tyttärensä kanssa bussiin. Pitää ehtiä lentokentälle. Bussi vaan ei liikahda mihinkään. Kuski on hitaanlainen ja vain rupattelee takanaan istuvan matkustajan kanssa. Matkustaja esittelee kuljettajalle kainalossaan kantamaansa tablettia. Kuljettaja toteaa rauhallisesti, että se näyttää hänestä kyllä paksulta kassakoneelta.  Äiti alkaa hermostua lähdön viivästymisestä ja puuttuu asiaan takapenkiltä.
– Ovet kiinni ku kaikki matkustaja on jo kyydissä!
Kuljettaja ilmoittaa, että äiti ja tytär eivät ole maksaneet matkaansa.  Äiti käy maksamassa, bussi lähtee liikkeelle ja päätyy Helsinki-Vantaan lentokentälle. Jostain syystä äiti ja tytär haluavat kuitenkin lähteä kävellen takaisin kotiinsa kauppakasseineen. Kassiin he ovat pakanneet myös perheen kaksi lämpimästi puettua vauvaa. Vauvat syötetään siinä kävellessä.

Moniammatillinen bussikuski ryhtyy lentäjäksi ja ottaa matkustajaksi bussissa tapaamansa tablettituttavan. Lento sujuu aluksi hyvin, mutta sitten tapahtuu jotain dramaattista: kone putoaa ja nuo kaksi mätkähtävät maahan. Tablettia kainalossaan yhä puristava matkustaja ilmoittaa kuolleensa ja pyytää lentäjää kuuntelemaan sydänääniään. Lentäjä painaa korvansa matkustajan rintakehän päälle. Mitään ei kuulu. Matkustaja ilmoittaakin siirtyvänsä taivaaseen pilven reunalle istumaan. Hän pyytää lentäjän seurakseen. Hetken siinä hattaran päällä istuttuaan he hypähtävät maahan. Lentäjä ryhtyy jälleen bussikuskiksi ja matkustaja maksaa matkansa. Matka taittuu rattoisasti, kun he välillä vaihtavat ajovuoroja.

Kuljettajan ja tablettimatkustajan elämä palautuu reitilleen. Jostain kauempaa kuuluu äidin ja tyttären kipakka sanailu siivousvuoroista. Kaikki on hyvin.

 

Rekvisiitta: Viisi tuolia, kassi, kalusteita, siivousliina, kaksi nukkea, leikkikassakone.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.