YSTÄVÄNPALVELUS

DSC02961

 

Pinkki piirtelee ystävänsä kanssa. Matala pöytä pienine tuoleineen ikkunan edessä on mainio paikka tehdä taidetta. Molemmat keskittyvät koukeroisiin piirroksiinsa vaiteliaina. Välillä he pysähtyvät katselemaan ikkunan takaista puiden huojuntaa, kuin inspiraatiota hakien.

Pian Pinkki kuitenkin nousee seisomaan. Hän vie kasvonsa aivan lähelle ystävänsä päälakea. Ystävä jatkaessa häiriintymättä piirtelemistä, Pinkki näyttää töpöttelevän tylpällä kynän pätkällään toisen hiuksistoa huolellisesti pieneltä alalta. Sitten hän istuutuu takaisin tuolilleen ja jatkaa taas taiteen parissa. Nyt ystävä vuorostaan jättää piirroksensa kesken, nousee seisomaan ja toistaa rauhallisesti saman toimituksen Pinkin päälaella. Kumpikaan ei edelleenkään sano sanaakaan ja piirtäminen jatkuu luontevasti näiden pienten katkojen jälkeen.

Uteliaisuuteni on herännyt.
–Hei, mikä juttu tuo äskeinen oli?
He vilkaisevat toisiaan. Pinkki viimeistelee kesämaisemaansa vielä hetken ja vastaa sitten olkansa yli äänessään itsestäänselvyyttä.
–No, täitarkastus. – Ei ollu täitä.

Tämä on tätä – päiväkodin elämää.

 

DSC02957

 

Kesäkukat

Taitoimme 5-6-vuotiaiden kanssa kirkkaat sormivärisävyt valkoisella pastelleiksi. Pitkänomainen paperi antoi kuin itsestään kukille muodon. Sivellintä ei tarvittu kuin varsien maalaamiseen. Kukinnot taiteiltiin sormin. Väriä vaihdettaessa käytettiin sormien putsaamiseen kostutettua paperipyyhettä. Näin värit pysyivät hehkeinä viimeisellekin taiteilijalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.